Географика отбелязва 20-тата годишнина на Световния ГИС ден

Географика отбелязва 20-тата годишнина на Световния ГИС ден
ноември 14, 2018 geo

„Географика“ ООД е основен партньор на най-голямото ГИС събитие в България

ГИС конференция под надслов „20 години проектираме света заедно“ събира на едно място водещи световни и български специалисти в сферата

България е част от повече от 60 държави, които отбелязват Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), демонстрирайки на живо как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество.

В рамките на ГИС конференция в София Хотел Балкан под надслов „20 години проектираме света заедно“ водещи световни и български експерти представят най-новите технологични възможности на Географските информационни системи и приложения в различни сфери, включително околна среда, сигурност, инженерна инфраструктура, градско планиране и развитие, и много други.

Географика представи развитието на ГИС технологиите със свой демонстрационен щанд, на който гостите на конференцията се запознаха със съвременните методи за фотограметрично заснемане. Представено бе приложението на геоинформационните технологии при решаване на проблеми, свързани с околната среда.

Престижното събитие се организира от ЕСРИ България в партньорство с повече от 30 браншови, академични, неправителствени организации и медии, включително „Географика“ и цели да популяризира Геопространствените технологии, като предостави възможност бизнесът, държавната администрация и образованието да се срещнат, да обменят опит и да споделят своите постижения и виждания за развитието на ГИС у нас. Форумът е насочен както към специалисти в сферата на Географските информационни системи, така и към експерти от различни области.

За да отбележи юбилейната годишнина в страната, са организирани и редица други прояви, които имат за цел представянето на Географските информационни системи и ролята им в нашето ежедневие на широката публика.