“Вижте това, което другите не могат” – Конференция Световен ГИС ден

“Вижте това, което другите не могат” – Конференция Световен ГИС ден
ноември 13, 2019 geo

„Географика“ взе участие в 21-та международна конференция – Световен ГИС ден, която се проведе под наслов  “Вижте това, което другите не могат”.

Всяка година конференцията събира на едно място представители на Европейския сателитен център, Европейската асоциация на спешните повиквания (112), Министерството на околната среда и водите, Министерството на вътрешните работи и редица експерти в сферата на ГИС. Всички те обсъждат как посредством геопространствени технологии можем да се справяме по-ефективно с предизвикателствата, пред които се изправяме, в сфери като управление при извънредни ситуации, околна среда, сигурност, инфраструктура и много други.

Събитието се провежда по повод Световния ГИС Ден в България, чийто официален организатор е ЕСРИ България – водещата ГИС компания в страната и представител на международния ГИС пионер Esri, който тази година отбелязва юбилейните 50 години от създаването си. Партньори на ГИС Деня са рекордните над 40 организации, а опит и идеи в рамките на конференцията обменят стотици представители на държавната администрация, бизнеса, неправителствения сектор и академичната общност.

По традиция, Географика се включва в събитието с информационен и демонстрационен щанд, на който са показани последните тенденции при фотограметричното заснемане.